open-navfaktor-logo
search
Jezero Starača
Ribolovci iz Lukavca napravili "photo shooting" sa ulovom na jezeru u Ilijašu
Ovaj put su ulovili nekoliko štuka na razne mamce
04.11.2018. u 09:22
get url
text

Već nekoliko puta Mirza Bektić - Bekta, Anel Bektić - Švabo, Jasmin Purač i Mehmed Mujčinović - Meho, svi iz Lukavca, dolaze na jezero Starača u Ilijašu, i svaki put naprave "photo shooting" sa ulovima na kojima im svako može pozavidjeti.

Ovaj put su ulovili nekoliko štuka na razne mamce. Kako upravo to interesuje ribolovce, ekipa ih je nesebično i pobrojala:

Kopito Relax 8 cm SFC dekor
Daiwa Prorex 10 i 12 KM
Savage Gear Dabush Spinnerbait 18 cm Pink Flash
Savage Gear 3D Linethru trout 20 cm, dekor Rainbow Trout

Lukavčani su jezero 'otkrili' zahvaljujući prijatelju koji je vlasnik prodavnice ribolovne opreme u Lukavcu. Nakon toga su na internetu našli više informacija i fotografija ulova, a zatim se 2016. prijavili na prvu 'Štukijadu' na jezeru.

{$galerijaFotografija}

Nakon tog prvog dolaska se stvorila 'neka tajna veza' između njih i jezera. Majstori su već bili sa iskustvom u lovu na štuke na jezeru Modrac, tako da im nije bio problem otkriti lovne varalice. Svaki njihov dolazak je bio nagrađen lijepim ulovima. Tako je bilo i ovaj put, saopćeno je iz Udruženja Bistro BiH.

A fotografije koje prave su priča same za sebe - uspomene koje svjedoče i o njihovom umijeću, ali i o bogatstvu jezera Starača kapitalnim štukama.

Ribolovci iz Lukavca na jezeru Starača - 4. 11. 2018.
1 od 14
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.