navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Ljetni ples

Revija u Mostaru okupila plesače iz cijele BiH

U sklopu kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2021", u Mostar je održana plesna revija pod nazivom "Zaplešimo ljetni ples", koju su organizovali Plesni studio Mo-stars i Centar za kulturu Mostar.

Objavljeno: 04.07.2021. u 15:39
get url
text

Direktor Centra za kulturu Senad Suljić istakao je kako su dosadašnji sadržaji kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto" pokazatelj koliko su se građani zaželjeli kulturnih sadržaja.

- Potvrđuje to i interes publike za ovu manifestaciju. Rukovodit ćemo se ovim iskustvom i narednih godina ćemo planirati slične sadržaje - istakao je Suljić.

Na plesnoj reviji nastupilo je 15 plesnih organizacija sa ukupno 160 plesača iz sedam bh. gradova.

- Zbog pandemije Plesni studio Mo-Stars dvije godine nije imao svoj tradicionalni plesni festival. Mostarsko ljeto je omogućilo ponovni susret plesača iz cijele BiH. Mostar kao grad kulture i umjetnosti je zaslužio jednu ovakvu manifestaciju koja ima višestruki značaj - istakla je voditeljica i koreografkinja Plesnog studija Mo-Stars Nataša Jekić.

Esma Džiho iz Odjela za kulturu Grada Mostara istakla je da je ovogodišnja manifestacija "Mostarsko ljeto", ponudila mnoštvo zanimljivih i raznovrsnih sadržaja za sve generacije.

Osim domaćina Plesnog studija Mo-Stars, učestvovali su plesači plesnih klubova Astorija Sarajevo, LDF Vitez, Bolero Sarajevo, Balet Mostar Arabeske, Sandoval Tuzla, Let s dance Nevesinje, B-dance Mostar, Flash Mostar, Ya Amar Sarajevo, Zrinjski Mostar, Koroleva Mostar, Erigo Mostar, Mostarske mažoretkinje, Bolero Banja Luka i Romantik Sarajevo.