open-navfaktor-logo
search
Završeno carinjenje
Respiratori: Kreće isporuka, zastupnik kineske opreme Sono medical će vršiti instalaciju
Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je izvršena isporuka respiratora koji će po odluci Federalnog štaba civilne zaštite biti donirani bolnicama i kliničkim centrima.
30.04.2020. u 17:44
get url
text

Nakon isporuke Institut za mjeriteljstvo će izvršiti verifikaciju opreme, a potom će je firma Sono medical, kao dugogodišnji zastupnik kineske opreme, instalirati i pripremiti uputstva za upotrebu, kazala je pomoćnica direktora Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Sanita Alagić.

VEZANI TEKST - Zenički ljekari obavili i prvi porod trudnice sa COVID-19, traže da im se nabavljeni respiratori dostave što prije

- Implementacijom svih procesa, zdravstveni sistem Federacije BiH nastavlja borbu sa pademijom koronavirusa - kazala je Alagić.

Navela je da postoje problemi s isporukama, međunarodnim zračnim saobraćajem, ali da eventualne sporove rješavaju mirnim putem, a to pokazuje i isporuka respiratora koja je ranije prolongirana.

Time je zdravstveni sistem ojačan, ali Alagić je uputila apel građanima da se pridržavaju svih mjera i odluka koje je odluci Federalni štab civilne zaštite donio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.