open-navfaktor-logo
search
Kina 2019
Reprezentativcu Srbije umrla majka, ali on ostaje na Mundobasketu
Organizator igre je poslije tužnih vijesti dobio podršku cijele ekipe
09.09.2019. u 18:16
get url
text

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić ostat će na Svjetskom prvenstvu u Kini, iako je imao smrtni slučaj u porodici, potvrdio je selektor Aleksandar Đorđević.

Majka Vasilija Micića je preminula poslije duže bolesti i zbog toga se postavljalo pitanje hoće li 25-godišnji playmaker napustiti Mundobasket i vratiti se u Beograd.

Ipak, poslije razgovora s Đorđevićem donio je odluku da ostane uz ekipu i bude na raspolaganju za četvrtfinale s Argentinom.

- Moja prva misao ide Vasi Miciću i njegovoj porodici. Upućujem saučešće i ovako javno. Nije mu lako, nije mu bilo lako sve ovo vrijeme, od početka priprema. Prolazio je kroz težak period i svaka mu čast što je ovdje. To što ostaje je velika stvar - izjavio je Đorđević.

Organizator igre je poslije tužnih vijesti dobio podršku cijele ekipe.

- Nije lako nikome. Svi smo uz njega, pogotovo saigrači mu pokušavaju dati podršku. To je jednostavno stvar koja se dogodila. Ne znam šta drugo reći. Njemu je sigurno jako teško, ali pokazao je veličinu, hrabrost. Svaka mu čast - dodao je Đorđević.

Košarkaš Anadolu Efesa do sada je na prvenstvu odigrao svih pet utakmica i za 20 minuta u prosjeku ubacivao je 6 poena i imao 4.4 asistencije.

Orlovi se s Argentinom u borbi za polufinale sastaju u utorak od 13 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.