open-navfaktor-logo
search
Pripreme Zmajeva
Reprezentativci BiH do utakmice sa Sjevernom Irskom imat će šest treninga
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak, 8. oktobra, u hotelu "Austria & Bosnia" na Ilidži i početi pripreme
04.10.2018. u 13:47
get url
text

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine okupit će se u ponedjeljak, 8. oktobra, u hotelu "Austria & Bosnia" na Ilidži i početi pripreme za utakmice, prijateljsku s Turskom 11. oktobra u Rizeu, te četiri dana kasnije u Sarajevu u UEFA Ligi nacija protiv Sjeverne Irske.

Selektor Robert Prosinečki okupljanje igrača zakazao je do 12 sati u ponedjeljak, saopćeno je danas iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Do utakmice za bodove sa Sjevernom Irskom Zmajevi, uz spomenuti test meč s Turcima, odradit će čak šest treninga, četiri u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru, te po jedan na Gradskom stadionu u Rizeu i na Grbavici.

Prijateljski duel Turska - BiH igrat će se 11. oktobra od 20.30 sati po lokalnom, odnosno 19.30 po srednjoevropskom vremenu.

Veoma bitan "okršaj" u Ligi nacija BiH će imati 15. oktobra na stadionu Grbavica, u Sarajevu od 20.45 sati, te ukoliko bi opet pobijedila Sjevernu Irsku bila bi veoma blizu plasmana u elitnu grupu novog UEFA takmičenja.

U prva dva kola grupe 3 Lige nacija B u septembru Edin Džeko i društvo slavili su trijumfe na gostovanju u Belfastu nad Sjevernom Irskom (2:1) i Zenici protiv Austrije (1:0).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.