open-navfaktor-logo
search
Veznjak Akhmata
Reprezentativac Kazahstana otkrio da je tokom fudbalske karijere radio i kao konobar
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nastavlja gostovanjem kod Kazahstana 9. oktobra.
27.09.2021. u 10:03
get url
text

Dvije selekcije sa po tri osvojena boda nalaze se na posljednja dva mjesta grupe D, a prethodni duel okončan je bez pobjednika (2:2).

Upravo u tom duelu svih 90 minuta na travnjaku stadiona Bilino polje proveo je Marat Bystrov, fudbalera Akhmat Groznyja.

Iza desnog veznog ruskog premierligaša izuzetno je zanimljiva životna priča.

Tokom jednog dijela karijere Bystrov je radio i kao konobar.

- Bilo je to u vrijeme kada sam se školovao na Politehničkom koledžu u Magnitogorsk. Po pitanju služenja vojnog roka bili su dosta razumni, a vojno-regrutacijski ured mi je izašao ususret odobrivši mi odgodu. Otišao sam igrati u Tjumenskoj oblasti i vratio se nekoliko mjeseci kasnije - prisjetio se Bystrov, te dodao:

- Igrao sam za Metallurg, a u to vrijeme radio sam i u lokalnom kafiću. Generalno taj posao mi je bio potreban kako bih mogao platiti korištenje smeštaja ali i za svakodnevne troškove. U to vrijeme živio sam u selu Spassky u regionu Chelyabinsk, te sam svakodnevno putovao u Magnitogorsk.

Inače, Bystrov je upisao deset nastupa za reprezentaciju Kazahstana, a za selekciju svoje zemlje debitovao je 2019. u prijateljskom meču protiv Moldavije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.