open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Reprezentativac BiH kao tajno oružje Dinama u Budimpešti
Došao je u Maksimir 2014. godine, a pravu eksploziju napravio je u posljednje dvije godine
12.08.2019. u 13:25
get url
text

Da bi Dinamo mogao "uhvatiti" prednost iz prve utakmice, trebaju mu karakterni igrači. Teško da postoje jači igrači od Gojaka i Ademija u tom pogledu. Dok se o Arijanu Ademiju sve zna, treba odati zasluženo priznanje Ameru Gojaku, BiH reprezentativcu i igraču koji je možda i najviše napredovao zadnjih godina, piše direktno.hr.

Iako ima tek 22 godine, dojam je da u Dinamu duže od toga. Došao je u Maksimir 2014. godine, a pravu eksploziju napravio je u posljednje dvije godine. Osim što je standardan u Dinamu, Robert Prosinečki ga često koristi u reprezentaciji, a Nenad Bjelica na njega računa za uzvrat u Budimpešti.

Igrač je to koji "grize travu" 90 minuta, po stilu dosta podsjeća na Marcela Brozovića, a podjednako je dobar u oba pravca. Gol mu nije stran (recimo nedavno u Superkupu), ali uz to igra i obranu i puno trči, a to treneri vole. Kuloari kažu da je i privatno "dobri duh svlačionice", uvijek dobro raspoložen i spreman na šalu, pa je to još jedan plus.

Bjelica bi spajanjem Gojaka i Ademija mogao dobiti jak bedem u sredini za uzvrat protiv Ferencvarosa, a vjerujem da će se u ofanzivi odlučiti za kombinaciju Majer-Olmo.

U svakom slučaju, Dinamo ima težak zadatak u Budimpešti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.