open-navfaktor-logo
search
Naslijedio Vujoševića
Repeša predstavljen u Sarajevu: Nisam došao praviti revoluciju
Jasmin Repeša na klupi Zmajeva naslijedio je Duška Vujoševića
03.09.2018. u 14:20
get url
text

{$galerijaFotografija}

Bh. košarkaši danas su i službeno dobili novog selektora. Na klupi Zmajeva umjesto Duška Vujoševića u predstojećim mečevima protiv Finske i Češke sjedit će Čapljinac Jasmin Repeša.

Repeša danas kreće s radom. Počinju pripreme, stižu prvi košarkaši, zakazan je i trening.  Službeno je predstavljen javnosti, a  prije njega obratio se Dubravko Barbarić, sekretar Košarkaškog saveza BiH u ostavci.

- Lično sam se uključio u ovaj proces, da pronađemo ad hoc rješenje koje bi bilo najbolje u ovom trenutku. U prvom redu vas želim obavijestiti da je Vujošević morao zbog zdravstvenih problema odstupiti. Mi mu želimo dobro zdravlje i brz oporavak. Želimo nastaviti njegovim putem - rekao je sekretar Dubravko Barbarić, koji je naglasio da će novi selektor BiH Jasmin Repeša ciklus priprema i naredne mečeve odraditi volonterski.

Nakon Barbarića, riječ je dobio Jasmin Repeša. On je najprije kolegi Vujoševiću zaželio brz oporavak, naglasivši da se radi o stručnjaku koji je zadužio ove prostore.

- Zahvaljujem se igračima na odazivu. Na želji i volji. Želimo napraviti što bolji rezultat. Ne mogu biti svi prisutni odmah, što je otežavajuća okolnost. Ne postoji trener koji može sistem igre napraviti za dva dana. Zahvaljujem UO na želji i volji da me dovedu ovdje. Imao sam zakazane druge programe. Kao slobodan trener ovo je minimum koji sam mogao učiniti, kako bi pomogao. Zato sam se odlučio da svi ovaj prozor napravimo zajedno. To je kratak period u kojem se svi mogu posvetiti ovom projektu i koji je strašno bitan za bh. košarku - rekao je Repeša u uvodnom obraćanju.

O njegovom stručnom štabu, te narednim protivnicima, Finskom i Češkom novi selektor BiH je kazao:

- Nisam došao da radim revoluciju u dvije sedmice. Stručni štab nastavlja s radom. Oni su pripremili neke stvari. Dodali smo trenera Halimića i Denisa Bajramovića, koji će popuniti stručni štab koji je ranije bio. Radi se o dvije stravično neugodne repreezntacije. Ako im se dopusti da igraju svoju igru, onda mogu pobijediti svakoga u Evropi. Mislim da imamo više kvalitete i talenta. Ali da bi dobili, morat ćemo minimalno biti ravnopravni - smatra Čapljinac.

- Uvijek pokušavam biti realan. U ovom momentu imamo mali zaostatak. Kada vjerujete postoji mogućnost da se ode do kraja. Ova reprezentacija ima perspektivu i to vrlo visoku. Imamo dva mlada igrača, kao Juku, koji je već afirmiran na visokom nivou. Košarkaše koji su na klupskom nivou iskusni i koji igraju za tim. Ukoliko sve bude išlo svojim tokom za budućnost bh. košarke ne treba brinuti - govori selektor BiH.

Direktor košarkaške reprezentacije Siniša Kovačević govorio je o tehničkim detaljima okupljanja.

- U Finsku putujemo 11. septembra. Povratak je planiran 14. ujutro. Ostalo vrijeme provodimo u Sarajevo - rekao je Kovačević.

Novi selektor će u ovom ciklusu moći da računa na NBA igrače Jusufa Nurkića i Džanana Musu. Sjajni bh. centar stigao je na okupljanje, dok se dolazak novopečenog člana Brooklyn Netsa očekuje u narednim danima.

Košarkaši BiH 13. septembra gostuju kod Finske, a tri dana kasnije u Sarajevu dočekuju Češku.

U ovaj ciklus reprezentacija BiH prenijela je osam bodova i zauzima posljednje mjesto u grupi K. Na Mundobasket idu po tri ekipe iz četiri grupe.

Košarkaša reprezentacija Bih press 03.09.2018.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.