open-navfaktor-logo
search
Ne osjeća pritisak
Rendulić okupio Plemiće: Ne planiramo više odlazaka, ali...
 Prozivkom igrača i prvim treningom Zrinjski je krenuo u pripreme za nastavak sezone.
09.01.2023. u 15:15
get url
text

Pred novim trenerom Plemića Krunoslavom Rendulićem zahtjevan je zadatak odbrane naslova prvaka Bosne i Hercegovine.

- Ciljevi su najviši, to je jasno. Jednostavno, klub i igrači koji su tu postavili su visoke standarde i te standarde treba odbraniti. Naravno, uvijek je teže nešto odbraniti nego nešto napadati. Ove godine imamo i Kup, a mi imamo ambicije u oba takmičenja - kazao je novinarima Rendulić.

Hrvatski stručnjak imenovan je za nasljednika Sergeja Jakirovića krajem novembra prošle godine, a proteklih 40-ak dana iskoristio je kako bi se detaljno upoznao sa svojim novim klubom:

- Pogledao sam sve utakmice i ono što mogu reći da je ekipa dobra, da je ekipa karakterna. Isto tako, bio sam u stalnoj komunikaciji sa Sergejem, koji mi je samo potvrdio ono što sam i sam vidio.

VEZANI TEKST - Zrinjski doveo pojačanje iz Hrvatske: "Pio sam 15 tableta dnevno, u dva ujutro je odjednom počela neizdrživa bol"
 

Zrinjski su u zimskom prijelaznom roku napustili Niko Janković i Irfan Hadžić, a nova imena su Milan Vukotić, 20-godišnji ofanzivni vezni koji dolazi na posudbu iz zagrebačkog Dinama, i 27-godišnji Antonio Ivančić, koji igra na istoj poziciji, a protekle četiri sezone nosio je dres Istre.

Na današnjoj prozivci nisu se pojavili Andrija Drljo i Abdul Zubairu. Rendulić je kazao kako njih dvojica najvjerojatnije neće biti u kadru za proljetni dio sezone.

FOTO: FENA

- Za sada ne planiramo više odlazaka, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi. Ako za nekoga dođe ponuda koja se ne može odbiti, a da klub s finansijske strane bude zadovoljan i da ga možemo nadomjestiti igrački, onda može doći do još nekih promjena - kazao je Rendulić.

Dodao je kako ne osjeća neki poseban pritisak, ali da ima obvezu nastaviti stazama uspjeha kojima klub iz Mostara kroči proteklih godina.

Što se tiče plana priprema, Renudlić je kazao kako u sljedećih šest sedmica planira odraditi 46 treninga i sedam pripremnih utakmica.

Prvu službenu utakmicu u 2023. Zrinjski će odigrati 18. februara u Kupu BiH protiv Laktaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.