Pripreme za zimu

Remont TE Stanari trajat će 10 dana, proizvodnja struje ide po planu

Objavljeno: 29.09.2019. u 21:37

Godišnjim planom proizvodnje predviđena su dva remontna zastoja na postrojenju

U Termoelektrani Stanari počinje jesenji remont bloka koji će trajati 10 dana. Iz kompanije "EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari" navode da remont ima preventivni karakter, a radove na pripremi postrojenja za zimski režim rada obavljat će stručni kadar Termoelektrane Stanari zajedno sa radnicima drugih lokalnih kompanija.

Godišnjim planom proizvodnje Termoelektrane Stanari za 2019. godinu predviđena je, kako dodaju, realizacija dva remontna zastoja na postrojenju, od kojih je prvi uspješno završen u aprilu.

U saopćenju iz preduzeća "EFT - Rudnik i Termoelektrana Stanari", članice EFT grupe koja se bavi trgovinom i investicijama u energetskom sektoru, tvrdi se da sa oko 1.523 gigavat sati proizvedene električne energije od početka godine Termoelektrana Stanari bez odstupanja prati dinamiku plana proizvodnje električne enegije za 2019. godinu.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije