open-navfaktor-logo
search
Derbi 27. kola
Remi Zrinjskog i Sarajeva, očekuje nas zanimljiva završnica PLBiH
Derbi susret 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Sarajeva okončan je bez pobjednika, a rezultat je na kraju glasio 1:1.
24.04.2021. u 20:54
get url
text

Aktuelni prvak imao je prvu šansu na utakmici. Odličnom loptom Milanović je u sedmoj minuti uposlio Hebibovića, no Varvodić je uspio šut fudbalera Sarajeva skrenuti u korner.

U 18. minuti Zrinjski je neočekivano imao dobru šansu. Golmanu Sarajeva je ispala lopta iz ruke prilikom degažmana, došla do veznjaka Enina, koji je pokušao da lobuje Kovačevića, ali je lopta odlazi preko gola.

Jakovljević je u 22. minuti imao možda i ponajbolju priliku za Plemiće, ali je njegov šut glavom otišao pored gola.

U 27. minuti sporna situacija u kaznenom prostoru Zrinjskog. Varvodić je istrčao na Oremuša kojeg je uposlio Velkoski, a gosti su tražili penal jer su smatrali da je bilo kontakta između golmana Zrinjskog i fudbalera Sarajeva, ali je Jelić pokazao gol-aut.

Najbliže golu domaćin je bio u 33. minuti kada je Anes Mašić pogodio stativu.

U šesnaestercu Sarajeva u 35. minuti je srušen Juranović. Sudija Jelić se dugo dvoumio šta da dosudi, a na kraju je pkazao bijelu tačku. Gosti su žestoko protestovali zbog čega su žute kartone dobili Dupovac, Velkoski i Adukor. Najstrožiju kaznu u vodstvo za Zrinjski pretvorio je Filipović.

Plemići su na poluvrijeme otišli s minimalnom prednošću, a susret u nastavku nije bio na nivou igre iz prvog djela, makar do 77. minute.

Rezervista Fanimo je samo nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru donio izjednačenje Bordo timu poslije sjajne solo akcije u kojoj je predriblao dvojicu protivničkih fudbalera i matirao Varvodića.

U finišu smo gledali otvorenu utakmicu. Timovi su se smjenjivali u napadima u želji da osvoje puni plijen, no rezultat se nije mijenjao.

Borba za titulu nakon ovog remija ostaje totalno otvorena. Sarajevo u narednom kolu na Koševu dočekuje Željezničar, dok Zrinjski gostuje na Pecari.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.