open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Remi Veleža i Širokog: Ikićev gol za TV špice "poništio" Anđušić
Fudbaleri Veleža i Širokog Brijega podijelili su bodove u uvodnom susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 
19.11.2021. u 19:55
get url
text

Meč u Mostaru završen je rezultatom 1:1. Domaći su se poraza spasili u 87. minuti, a gosti su seriju bez poraza produžili na pet prvenstvenih utakmica (zadnji put izgubili na gostovanju kod Zrinjskog 2. oktobra).

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše uzbuđenja. Tek u 22. bilježimo prvu udarac u okvir gola kada je Bogdanović zaustavio pokušaj iz slobodnjaka.

Desetak minuta kasnije zaprijetio je i Velež, no udarac Ovičine izblokirala je odbrana Širpokog Brijega. I to je bilo sve vrijedno pomena u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme otvoreno je prilikom za domaći tim. Vehabović je odmah u prvom napadu zaprijetio golmanu Širokog, ali Miškić brani.

I onda najljepši momenat na utakmici. Mujan je ukrao loptu na sredini terena, uposlio Ikića koji "hvata" volej i spektakularnim udarcem sa više od 20 metara pogađa mrežu Veleža. Definitivno, pogodak za TV špice. 

Tri minute kasnije zaprijetio je i Vukoje, no šutirao je za malo pored gola domaćeg tima.

Velež je nakon primljenog gola krenuo po sve ili ništa, a do izjednačenje stižu u 87. minuti, kada je nakon prekida pogodio rezervista Anđušić.

Pršeš je u 92. minuti pokušao sa 30-tak metara, ali lopta odlazi pored gola Miškića. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.