open-navfaktor-logo
search
Derbi bez golova
Remi u Zenici, Sarajevo se vratilo na lidersku poziciju
Derbi starih rivala, Čelika i Sarajeva, okončan je bez golova, a s obzirom na broj propuštenih prilika zbog remija više mogu žaliti izabranici Husrefa Musemića
01.09.2018. u 22:19
get url
text
Horde zla prekinule utakmice

Prvo poluvrijeme utakmice obilježili su navijači oba tima. Poslije 17 minuta igre glavni sudija Zoran Grbić bio je primoran prekinuti susret i fudbalera oba tima poslati u svlačionicu. Glavni razlog bili su navijači Sarajeva, koji su, uprkos upozorenjima oficijelnog spiker,a nastavili s ubacivanjem pirotehnike pred gol domaćeg čuvara mreže Branislava Ružića.

Poslije tačno 20 minuta, koliko je trajao prekid, igrači Čelika i Sarajeva ponovo su se pojavili na travnjaku Bilinog polja, no onda je uslijedila bakljada domaćih navijača. Srećom nije bilo potrebe za prekidanjem utakmice, jer su baklje i dimne bombe Robijaša ostale na tribini.

Najozbiljniju priliku u prvom poluvremenu imali su domaći preko Ivana Livaje, ali je njegov šut izblokirala gostujuća odbrana. Nažalost u prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo toga, iako je utakmica bila dosta borbena, one prave prilike su izostale.

Ni početak drugog poluvremena nije mnogo toga obećavao. Ipak, posljednjih 20 minuta utakmice ponudilo je nešto bolji fudbal i kvalitetniju utakmicu, čijom završnicom su dominirali gosti.

U 71. minuti golman Čelika je bio savladan nakon što ga je lobovao Benjamin Tatar, ali je loptu prije ulaska u gol glavom zaustavio Dino Bevab i vratio je u naručje Ružiću.

Četiri minute kasnije Amar Rahmanović je bio u dobroj poziciji, ali je očajno šutirao. Bordo tim je nastavio nizati šanse pred golom Zeničana, ali u narednoj prilici Tatar je šutirao preko gola.

Deset minuta prije kraja domaći su imali dobru kontru. Ipak, mladi Vladan Kovačević na golu Sarajeva pokupio je loptu ispred Marina Jurine.

Tek pet minuta prije kraja Husref Musemić odlučio je napraviti prvu izmjenu. Haris Handžić zamijenio je Amara Rahmanovića. Samo nekoliko trenutaka nakon izmjene novu šansu imao je Tatar. Ovoga puta bio je neprecizan poslije udarca glavom.

Novu priliku za Sarajevo imao je u 87. minuti Amer Dupovac. Iskusni stoper Sarajeva iz dobre pozicije loptu poslao visoko preko gola poslije ubacivanja Selmira Pidre.

Ako je uz Ružića neko zaslužan što se večeras nije zatresla mreža Zeničana, onda je to Dino Bevab. U posljednjoj minut defanzivac Čelika drugi put na utakmici zaustavio je loptu skoro na samoj gol-liniji.

Tačku na "i" večerašnjim promašajima Sarajevao stavio je Mersudin Ahmetović, koji je bio neprecizan u sudijskoj nadokandi pa su se stari rivali morali zadovoljiti podjelom bodova, zbog kojeg sigurno radosniji mogu biti domaći fudbaleri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.