open-navfaktor-logo
search
Sjajan derbi
Remi na Grbavici: Tinejdžer ukrao Želji pobjedu protiv Borca
Željezničar i Borac remizirali su u jednom od derbija 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
17.07.2021. u 22:55
get url
text

Duel na Grbavici okončan je rezultatom 1:1. Iako niko prije utakmice sa sigurnošću nije mogao reći kako će izgledati Željo, naročito što igra protiv aktuelnog prvaka BiH i favorita za odbranu naslova, Plavi su na kraju pružili i više od očekivanog.

Željo je poveo preko jednog od najboljih pojedinaca susreta Petra Boje u 43. minut. Dodao mu je Subašić, nekadašnji mladi reprezentativac BiH neometano je primio loptu u šesnaestercu Borca i šutirao, a Ćetković nešto slabije intervenisao pa je lopta završila iza njegovih leđa - u mreži.

Eksplodirala je tada Grbavica. Navijači su konačno, poslije 496 dana dočekali povratak na tribine i bili bez sumnje 12. igrač Želje protiv Banjalučana.

Željo nije dopuštao Borcu da se razmaše. Nasuprot, u potpunosti je bio bolji sve do 70. minute. Gosti su tada preuzeli inicijativu, opasno prijetili preko Zakarića, ali vrijeme je curilo...

Ipak, u 88. minuti gosti postižu izjednačujući gol. Strijelac je bio rezervista Enver Kulašin, 17-godišnjak koji je upravo s Grbavice došao u Borac. Moraitis je šutirao, Bender odbio loptu koja dolazi do Kulašina, a ovaj pogađa praznu mrežu.

Mogao je Borac u nadoknadi i do preokreta, ali je udarac Zakarića iz slobodnjaka lijepom paradom zaustavio Bender.

{$galerijaFotografija}

FK Željezničar FK Borac, 17.07.2021.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.