open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Remi Borca i Željezničara, repriziran rezultat s početka prvenstva
Posljednji susret 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara okončan je bez pobjednika, a kao i prvi ovosezonski meč između dva tima završen je rezultatom 1:1.
04.10.2021. u 20:01
get url
text

Prvih desetak minuta većih uzbuđenja nije bilo na Gradskom stadionu u Banjoj Luci. Mladi Hamza Gasal uputio je prvi šut u okvir gola na utakmici, no pokušaj iz 10. minutebez problema je uhvatio Bojan Pavlović. Već u narednom situaciji Enver Kulašin je loše šutirao na suprotnoj strani.

Gasal je poslije lijepe solo-dionice pokušao sa nekih 17-18 metara, ali je lopta otišla pored desne stative Pavlovićevog gola. Borac je uzvratio pokušajima Panagiotisa Moraitisa i Gorana Zakarića.

U 24. minuti susreta poslije jednog zračnog duela povrijedio se Bruno Zdunić, a njega je šest minuta kasnije zamijenio iskusni Samir Bekrić.

Nekih osam hiljada gledalaca na stadionu Banjoj Luci šokirao pogodak Petra Boje iz 33. minute susreta. Ipak, velike zasluge za ovaj pogodak pripadaju Sedadu Subašiću koji je prethodno dobro izmiješao odbranu Borca, a loptu je poslije njegovog šuta Pavlovićev kratko odbio, ali je Bojo bio na pravom mjestu i pogodio za 0:1.

Šest minuta kasnije fortuna je bila na strani aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine. Bekrić je iz kornera prizemnom loptom proigrao Nedima Mekića, koji je žestoko šutirao, ali je prečka spriječila veznjaka Želje da se na trećem meču u nizu upiše u strijelce.

U posljednjoj minuti prvog dijela Stojan Vranješ, koji je bio skoro naprimjetan u prvom poluvremenu, matirao je Josipa Bendera i tako stigao do osmog gola u ovoj sezoni.

U drugom poluvremenu Borac je bio taj koji je diktirao tempo i skoro konstantno prijetio, i to uglavnom preko Stojana Vranješa. Kapiten Borca je u 56. minuti iz nedozvoljene pozicije zatresao prečku, a nešto kasnije je i loše šutirao glavom poslije dobrog ubačaja Dine Ćorića.

Rezervista Jovo Lukić je u 68. minuti sa pet metara šutirao preko gola.

Devet minuta prije kraja Željo je odigrao dobru kontru. Lopta je na kraju došla do Mekića, koji je sa nekih 17-18 metara šutirao preko gola. Bila je ovo najbolja prilika za goste u drugom poluvremenu.

U sudijskoj nadoknadi gosti iz Sarajeva su imali odličnu kontru dva na jedan, ali ju je upropastio iskusni Ermin Zec, pa je ostalo 1:1.

Na kraju su se oba tima morala zadovoljiti podjelom bodova. Za aktuelnog prvaka BiH ovo je bio peti remi, a za Želju šesti. Nakon reprezentativne pauze Banjalučani će u goste kod Leotara, dok će Željezničar ugostiti Tuzla City.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.