open-navfaktor-logo
search
DFB nemilosrdan
Rekordna kazna za Ibiševićevu Herthu
Osim poraza u prvom ikada gradskom derbiju koji su dva tima odigrala u Bundesligi, Hertha će ovaj susret pamtiti i po žestokoj kazni
23.01.2020. u 14:01
get url
text

Sportski sud Fudbalskog saveza Njemačke kaznio je Herthu sa 190.000 eura, što je rekordna kazna u historiji Bundeslige. Berlinski klub, čiji je kapiten nekadašnji bh. reprezentativac Vedad Ibišević, žestoko je finansijski kažnjen zbog ponašanja navijača u gradskom derbiju protiv Union Berlina.

U meču 10. kola Bundeslige koji je odigran 2. novembra prošle godine Union je golom Poltera s bijele tačke u 90. minuti slavio s 1:0.

Osim poraza u prvom ikada gradskom derbiju koji su dva tima odigrala u Bundesligi, Hertha će ovaj susret pamtiti i po žestokoj kazni.

Jedan od glavnih razloga rekordne novčane kaze je pirotehnika. Gostujući navijači zapalili su 40 baklji, a pored toga je jedna raketa završila u sektoru gdje su smješteni najvatreniji navijači Uniona.

Ni Union nije prošao mnogo bolje od Herthe. Zbog ponašanja navijača na istom utakmici oni su kaženjenji sa 158.000 eura.

Na kraju vrijedi reći da je Hertha srušila rekord koji je prethodno bio u vlasništvu Mainza (166.000 eura).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.