open-navfaktor-logo
search
Posljednja 24 sata
Rekordan broj zaraženih: U TK još 57 pozitivnih na koronavirus, preminule dvije žene
U Tuzlanskom kantonu danas je zabilježen rekordan broj novozaraženih koronavirusom u roku od 24 sata. Nakon 313 urađenih testova u Zavodu za mikrobiologiju UKC-a Tuzla utvrđeno je 57 pozitivnih na koronavirus, saopćeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.
07.07.2020. u 12:29
get url
text

U posljednja 24 sata preminule su dvije žene koje su bile pozitivne na koronavirus, jedna starije životne dobi iz Kalesije i jedna srednje životne dobi iz Sapne. Obje su bile hospitalizirane s brojnim drugim oboljenjima. S još dva smrtna slučaja, ukupno je u TK preminulo 26 osoba pozitivnih na koronavirus, što nikako ne znači da je to bio jedini uzrok smrti.

Trenutno je na području najmnogoljudnijeg kantona 530 osoba pozitivno, a oporavila se 261 osoba. U kućnoj izolaciji trenutno se u TK nalazi 486 osoba.

Od 56 novootkrivenih slučajeva najviše je iz Kalesije i Tuzle, 14, odnosno 13. Sedam novih slučajeva je u Živinicama, po pet u Lukavcu i Banovićima, četiri u Teočaku, po tri u Gradačcu i Sapni te po jedan u Gračanici, Kladnju i Srebreniku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.