open-navfaktor-logo
search
Danas i sutra
Rekonstrukcija ubistva u Tuzli, centar blokirala policija i sudski vještaci
U obračunu koji se dogodio 22. juna 2013. godine učestvovalo je više osoba iz suprotstavljenih tuzlanskih kriminalnih grupa čiji su predvodnici bili Damir Mehić zvani Bibi i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac
24.10.2019. u 22:37
get url
text

Po nalogu Kantonalnog suda u Tuzli, danasi sutra provodit će se sudsko vještačenje, tj. rekonstrukcija ubistva Emira Džinića koje se dogodila u junu 2013. godine.

Uz veliki broj službenika policije i posebne mjere opreza za građane u ulici Maršala Tita, tačnije na platou ispred ugostiteljskog objekta Sagittarius, u toku ova dva dana trebao bi biti simuliran oružani sukob u kojem je Džinić smrtno stradao, a u tome bi osim policije trebali pomoći i sudski vještaci i svedoci koji su saslušani u toku krivičnog postupka.

U obračunu koji se dogodio 22. juna 2013. godine učestvovalo je više osoba iz suprotstavljenih tuzlanskih kriminalnih grupa čiji su predvodnici bili Damir Mehić zvani Bibi i Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac. Tu večer iz vatrenog oružja ubijen je Emir Džinić, a više osoba je ranjeno.

{$galerijaFotografija}

Dio ulica Maršala Tita, tačnije od semafora kod zgrade MUP-a TK do NLB Banke, kao i ulica koja vodi iza zgrade Robot centra prema Mercatoru zatvorene su kako za saobraćaj tako i za pješake.

r4obot-7-476x357.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.