open-navfaktor-logo
search
Džeda
Reisu-l-ulema posjetio Ministarstvo hadža Kraljevine Saudijske Arabije
Na sastanku se razgovaralo o obavljanju obreda hadža i umre iz Bosne i Hercegovine te načinima da se njihova organizacija zajedničkim naporima poboljša
20.11.2018. u 22:14
get url
text

U nastavku radne posjete Saudijskoj Arabiji reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović sa delegacijom Islamske zajednice u BiH sastao se u Džedi sa zamjenikom ministra Ministarstva hadža i umre u Saudijskoj Arabiji dr. Abdul Fattahom bin Suleimanom Mashatom.

Na sastanku se razgovaralo o obavljanju obreda hadža i umre iz Bosne i Hercegovine te načinima da se njihova organizacija zajedničkim naporima poboljša.

Reisu-l-ulema se zahvalio domaćinima na trudu koji Saudijska Arabija ulaže u organizaciju obreda hadža te posebnoj pažnji koja se posvećuje bosanskim hadžijama.

Zamjenik ministra dr. Mashat je izrazio spremnost Saudijske Arabije da učini sve kako bi se hodočasnicima koji hadž i umru obavljaju u organizaciji Islamske zajednice u BiH olakšali obredi.

U delegaciji Islamske zajednice u BiH koja se nalazi u pratnji Reisu-l-uleme su i predsjednik Sabora IZ u BiH Hasan Čengić i direktor Uprave za vanjske poslove i dijasporu i član Rijaseta IZ u BiH Razim Čolić, javila je MINA.

Reis-ul-ulema Kavazović u posjeti Ministarstvu hadža 20.11.2018.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.