Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Amela Redžovića zbog krivičnog djela razbojništvo, potvrđeno je iz te pravosudne institucije.

Redžović je optužen da je u augustu 2019. godine, maskiran i uz prijetnju nožem, zaključao radnicu jedne sarajevske trafike u općini Novo Sarajevo, natjeravši je da mu da novac iz kase i to iznos od 3.563,50 KM.

Nakon toga je s novcem i mobitelom koji je oteo od radnice pobjegao.

Optužen je i da je u septembru 2019. godine u istoj općini, maskiran ušao u prodavnicu Konzum, potom, radnici prislonio cijev od pištolja na leđa te joj tražio novac gurajući je prema kasi.

Nakon što je uzeo 280 maraka, radnicu je natjerao da se pužući po podu kreće u pravcu magacina radnje, nakon čega je Redžović i pobjegao.

Uhapšen je isti dan, nekoliko sati nakon razbojništva i to tokom rutinske kontrole automobila "fiat" u ulici Ruđera Boškovića u Novom Sarajevu. Sa njim je tada uhapšena i njegova djevojka F. Š. zbog sumnje da mu je bila pomagač, međutim, ona se u optužnici ne spominje. 

Na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, optuženom Amelu Redžoviću produžen je pritvor koji može trajati do 29. januara 2020. godine ili do druge odluke suda.