open-navfaktor-logo
search
Premier liga
Redsi bez greške prebrodili gostovanje kod Chelsea, Arsenal preokrenuo
Aktuelni evropski prvak Liverpool zadržao je maksimalan bodovni učinak, a do šeste ovosezonske Redsi su stigli na teškom gostovanju kod Chelseaja gdje su slavili s 2:1
22.09.2019. u 19:26
get url
text

Šesto kolo engleske Premier lige zaključila su dva jako zanimljiva susreta. Aktuelni evropski prvak Liverpool zadržao je maksimalan bodovni učinak, a do šeste ovosezonske Redsi su stigli na teškom gostovanju kod Chelseaja gdje su slavili s 2:1.

Ekipa Jurgena Kloppa do prednosti je stigla u 14. minuti pogotkom Alexander-Arnolda. Defanzivac Liverpoola je na pravi način iskoristio dodavanje Salaha. U 30. minuti Firmino je povisio na 0:2 nakon asistencije Robertsona.

Rezultat je na 1:2 smanjio Kante, no to je bio i konačan ishod susreta.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke golova s takmice Chelsea - Liverpool možete pogledati OVDJE.

U drugom meču šestog kola, koji je također počeo u 17.30 sati, remizirali su Arsenal i Aston Villa. Povratnik u Premiership poveo je u 20. minuti preko McGinna. Osim rezultatske prednosti gosti su prvo poluvrijeme okončali s brojčanom prednošću jer je Maitland-Niles zaradio drugi žuti karton.

Iako s igračem manje Topnici su u 59. izjednačili nakon što je Pepe pogodio s bijele tačke. Samo minut kasnije bivši prvak Evrope je ponovo vodio, strijelac je bio Wesley.

Iako s igračem manje, Kolašinac i saigrači uspjeli su golovima Chambersa u 81. izjednačiti na 2:2, da bi totalni preokret Topnicima donio gol Aubameyanga.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimke golova s takmice Arseal - Aston Villa možete pogledati OVDJE.

Premier liga, 6. kolo:
Arsenal - Aston Villa 3:2
Chelsea - Liverpool 1:2

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.