open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Realizuju se kapitalni projekti u MZ "Hrastovi-Mrkovići" vrijedni šest miliona maraka
Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić obišao lokaciju gdje je u toku izgradnja nove saobraćajnice koja povezuje ulice Nedžada Mušića i Gornja Breka.
07.07.2020. u 20:03
get url
text

Ovom prilikom je načelnik Ajnadžić upoznao prisutne o višemilionskom projektu koji će biti realizovan tokom dvije budžetske godine u Mjesnoj zajednici "Hrastovi-Mrkovići".

- Ovaj projekat je iznimno važan za područje ove mjesne zajednice i koštat će šest miliona maraka. Uredit ćemo saobraćajnice kanalizaciju i vodovodni sistem, te ćemo riješiti problem klizišta. Općina Centar je finansijer ovog iznimnog projekta dok je za realizaciju i nadzor zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo. Na inicijativu Savjeta MZ "Hrastovi-Mrkovići" pokrenuli smo otkup zemljišta površine 650 kvadratnih metara za izgradnju novog objekta mjesne zajednice, te objekta društvenog sadržaja i sa socijalnim stanovima za mlade koji neće moći otkupiti već samo uzeti pod zakup po povoljnim uvjetima. Zemljište između nove saobraćajnice i lokalne džamije smo otkupili i namjeravamo tu praviti novi dječiji park. Ove godine planiramo implementirati tri miliona maraka, a naredne također još tri - kazao je Ajnadžić.

Izgradnja nove saobraćajnice je pri kraju i pripremljena je za asfaltiranje, navodi se u saopćenju Općine Centar.

- Na ovoj lokaciji su okončani radovi na postavljanju nove separatne kanalizacione mreže nakon čega planiramo uraditi i novu vodovodnu mrežu, za šta će Općina Centar izdvojiti oko 2,7 miliona maraka. Na kraju će okolni stambeni objekti biti spojeni na novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Očekujemo da asfaltiranje nove saobraćajnice bude gotovo tokom ove građevinske sezone. Radovi na izgradnji kompletne saobraćajnice će koštati oko 1,2 miliona maraka - pojasnio je Rašid Karamustafić, šef Odsjeka za investicije i komunalni razvoj Općine Centar.  

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.