open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Real u London nosi dva gola prednosti, Krunić slavio u italijanskom derbiju
Real Madrid je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka slavio protiv Chelseaja, dok je Milan u italijanskom okršaju bio bolji od Napolija.
12.04.2023. u 22:59
get url
text

Kraljevi su u Madridu potpuno nadigrali goste iz Engleske. Završilo je rezultatom 2:0. Vodeći gol za aktuelnog prvaka Evrope dao je Karim Benzema u 22. minuti, nakon što je veliki dio posla obavio Vinicius Junior.

U nastavku je Realu posao znatno olakšao Ben Chilwell. On je isključen u 59. minuti zbog šrekršaja nad Rodrygom u gol-šansi.

Brojčanu nadmoć tim Carla Ancelottija iskoristio je u 74. minuti kada je Asensio pogodio za konačnih 2:0.

Rade Krunić igrao je 90 minuta u pobjedi Milana protiv Napolija na San Siru rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Ismael Bennacer na asistenciju Rafaela Leaa u 40. minuti.

Napolitanci su finiš meča dočekali s igračem manje. Anguissa je u razmaku od četiri minute dobio dva žuta kartona. Prvi u 71., a drugi u 75. minuti. Milan je u tom omjeru snaga do kraja uspio sačuvati prednost.

Sinoć je Manchester City na domaćem terenu razbio Bayern sa 3:0, a Inter je kao gost slavio kod Benfice sa 2:0.

Bolji iz dvomeča Manchester City/Bayern u polufinalu će igrati protiv Real Madrida ili Chelseaja, a pobjednik dvoboja Benfica - Inter u polufinalu se sastaje protiv boljeg iz duela Milan - Napoli.

Revanš utakmice četvrtfinala igraju se 18. i 19 aprila.

Prve polufinalne utakmice zakazane su za 9. i 10. maj, a revanši se igraju 16. i 17. maja.

Veliko finale igra se 10. juna u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.