open-navfaktor-logo
search
Zanimljiva klauzula
Real spremio 115 miliona eura za engleskog reprezentativca, no pita se i City
Sancho važi za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera u svijetu, a otkako je iz Cityja stigao u Dortmund, njegova vrijednost je rapidno rasla
05.11.2019. u 12:30
get url
text

Brojni svjetski mediji jučer su prenijeli informaciju kako je Real Madrid spreman izdvojiti 81 milion eura za Raheema Sterlinga, a osim velike sume novca Kraljevi su spremni put Manchestera poslati i Garetha Balea.

No, čini se da tu nije kraj pojačanjima koje u skorijoj budućnosti planira angažovati uvijek ambiciozni predsjednik Los Blancosa Florentino Perez.

Prema najnovijim informacijama Daily Maila, španski velikan spreman je izdvojiti čak 115 miliona eura (100 miliona funti) za engleskog reprezentativca i fudbalera Borussije Dortmund Jadona Sancha.

Problem Kraljeva mogla bi biti zanimljiva klauzula koju u ugovoru ima Englez. Naime, u slučaju bilo kakve ponude Borussija prvo mora obavijestiti Manchester City iz kojeg je Sancho stigao 2017. godine.

Sancho važi za jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera u svijetu, a otkako je iz Cityja stigao u Dortmund, njegova vrijednost je rapidno rasla. Specijalizovani portal za fudbalsko tržište i transfere Transfermarkt.de vrijednost 19-godišnjeg fudbalera trenutno procjenjuje na 100 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.