open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Real preko Intera do prvog trijumfa, visoke pobjede Liverpoola i Bayerna
Fudbaleri Liverpoola večeras su na dosta neugodnom gostovanju kod Atalante upisali visoku pobjedu, a ekipa Jurgena Kloppa trijumfovala je s visokih 5:0 u Bergamu.
03.11.2020. u 22:52
get url
text

Odličnu utakmicu za Redse odigrao je Portugalac Diogo Jota, koji je večeras postigao hat-trick. Prvi od tri gola zabio je u 16. minuti, da bi u 33. udvostručio prednost gostiju, što je bio konačan rezultat prvih 45 minuta.

Poslije dvije minute igre u nastavku Mohamed Salah je povisio na 0:3, da bi isti igrač dvije minute kasnije asistirao Maneu za 0:4.

Ni Mane večeras nije ostao bez asistencije, a svojim proigravanjem u 54. minuti pomogao je Joti da kompletira hat-trick. Bio je ovo deseti hat-trick jednog igrača Liverpoola u Ligi prvaka odnosno Kupu evropskih šampiona.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, pa su aktuelni prvaci engleske tako su stigli do treće pobjede u grupi D.

U drugom susretu ove grupe Ajax je, iako oslabljen zbog velikog broja igrača pozitivnih na COVID-19, slavio s 2:1 u gostima kod Midtjyllanda.

Najzanimljivija utakmica večeras igrala se u Madridu između Real Madrida i Intera, a na kraju je okončana prvom ovosezonskom pobjedom domaćina 3:2.

Kraljevi su poveli u 25. minuti 66. golom Benzeme u elitnom takmičenju, a gosti su žestoko protestvovali kod francuskog sudije Clementa Turpina jer su smatrali da je Achraf Hakimi fauliran prije negoli je uputio lošu povratnu loptu za Samira Handanovića do koje je prije stigao Benzema, no pogodak je priznat.

U 33. minuti već je bilo 2:0 za Los Blancose, a prednost domaćeg sastava udvostručio je 100. golom u dresu Reala Sergio Ramos. Sve je u tim trenucima izgledalo da će ekipa Zinedinea Zidanea upisati prvu pobjedu u ovosezonskom izdanju Lige prvaka.

Samo dvije minute nakon drugog gola Lautaro Martinez je smanjio na 2:1, da bi isti igrač u 68. minuti asistirao Perišiću za izjednačenje.

U narednim minutama italijanski sastav je dominirao, a dvije dobre prilike imali su upravo Martinez i Perišić, ali nisu bili dovoljno precizni, a kazna je stigla u 80. minuti kada je Rodrygo pogodio za konačnih 3:2 i tako donio prvu ovosezonsku pobjedu svom timu.

Iako je Slazburg sasvim sigurno najbliže evropsko gostovanje fudbalerima minhenskog Bayerna, za pobjedu su se itekako morali potruditi. Na kraju su ipak trijumfovali sa 6:2.

Austrijski prvak poveo je golom Berishe u četvrtoj minut. Bavarci su izjednačili pogotkom Roberta Lewandowskog s bijele tačke u 21. minuti.

Do totalnog preokreta gosti su stigli u 44. minuti poslije autogola Kristensena.

U nastavku meča minut nakon što je ušao u igru Okugawa je matirao Neuera za 2:2 u 66. minuti susreta.

Ipak, u finišu susreta bavarska mašinerija je ubacila u brzinu više. Kimmich je prvo u 79. minuti asistirao Boatengu za 2:3, a zatim i Saneu u 83. minuti za 2:4. Na 2:5 povisio je Lewandowski dvije minute prije kraja utakmice, a Hernandez je postavio konačnih 2:6 u drugoj minuti sudijske nadoknade.

Liga prvaka, 3. kolo:
Atalanta - Liverpool 0:5
Manchester City - Olympiacos 3:0
Midtjylland - Ajax 1:2
Porto - Olympique Marseille 3:0
Real Madrid - Inter 3:2
Salzburg - Bayern 2:6

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.