open-navfaktor-logo
search
Promjene na klupi
Real postigao usmeni dogovor s nasljednikom Lopeteguija?
Prema pisanju španskih i italijanskih medija najizgledniji kandidat je Italijan Antonio Conte koji je uoči početka ove sezone dobio otkaz u Chelseaju
26.10.2018. u 15:04
get url
text

Julen Lopetegui već se sedmicama načazi na izlaznim vratima Real Madrida. Ključna utakmica koja bi trebala odrediti sudbinu bivšeg selektora Španije je El Clasico koji se igra ove nedjelje.

Prema pisanju španskih i italijanskih medija najizgledniji kandidat je Italijan Antonio Conte koji je uoči početka ove sezone dobio otkaz u Chelseaju.

Sport Mediaset javlja kako se Antonio Conte u petak ujutro nagodio s Chelseajem s kojim je imao sudski spor. Conte nije mogao potpisati za novi klub sve dok ugovor s Englezima ne bude raskinut.

Chelsea to nije htio učiniti jer je uprava londonskog kluba procijenila da im je bolje Conteu redovno isplaćivati redovnu plaću, nego mu platiti cijelu odštetu za raskid ugovora odjednom. Odrekao se ostatka odštete zbog koje se sporio s bivšim klubom, pa ga više ugovor ne sprječava da bude imenovan Lopeteguijevim nasljednikom.

Conte je, prema Italijanima, postigao usmeni ugovor s Realom i čeka Lopeteguijev prvi sljedeći kiks koji će rezultirati otkazom. S druge strane, engleski mediji pišu da će na klupu Reala sjesti Mauricio Pochettino.

Tottenhamov čudotvorac već je godinama želja brojnih evropskih velikana, ali je vezan čvrstim petogodišnjim ugovorom kojeg je potpisao upravo ove godine. Real bi za njega morao platiti astronomsku odštetu Tottenhamu što će se teško dogoditi u ovako delikatnom trenutku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.