open-navfaktor-logo
search
La Liga
Real pobijedio Sevillu, ali više će se pričati o sudijskim odlukama
Real Madrid je u susretu 20. kola španske La Lige s 2:1 savladalo Sevillu, a oba gole za Kraljeve postigao je Casemiro
18.01.2020. u 18:05
get url
text

Fudbaleri Real Madrida svladali su Sevillu s 2:1 u jednom od najzanimljivijih mečeva 20. kola La Lige, a neočekivani junak domaćina bio je Brazilac Casemiro koji je postigao oba.

Casemiro je pogađao u 57. i 69. minuti susreta, a to je prvi put da je u dresu Reala zabio dva gola na jednoj utakmici. Počasni gol za Sevillu postigao je De Jong u 64. minuti susreta.

Nažalost, nakon utakmice će se više pričati o čudnim odlukama sudija kod oba pogotka Luuka De Jonga, od kojih je jedan neopravdano poništen, dok je drugi neopravdano priznat.

Za neke možda i najgori primjer promjene odluke sudij na terenu nakon gledanja VAR-a u španskom prvenstvu viđen je nakon gola holandskog veznjaka u 29. minuti koji je dvije minute kasnije poništen.

Iz VAR sobe su sudiji Martínezu Munueri sugerisali da pogleda situaciju zbog koje je De Jong ostao sam u 16-ercu i neometano zabio. Naime, Militao je pratio Holanđanina i naletio na Nemanju Gudelja te pao kao pokošen. Sudija je to procijenio kao prekršaj Gudelja iako je igrač Seville stajao na mjestu.

Doima se da ovdje nije bilo prekršaja te je arbitar drastično oštetio goste kod rezultata 0:0. Ipak, kompenzacija je stigla u drugom dijelu utakmice. Opet je De Jong zabio i opet su iz VAR sobe pozvali sudiju da pogleda snimku. Ovaj put je odlučio priznati gol iako je Munir prilikom asistiranja igrao rukom.

Ta je ruka bila na podu i da je Munir to napravio u fazi obrane ona ne bi trebala biti svirana, no prema pravilima, svako korištenje ruke u napadačkoj akciji nije dopušteno.

Golove s utakmice Real Madrid - Sevilla pogledajte OVDJE.

Ranije danas Alaves je s 1:0 trijumfovao u gostima kod Levantea.

La Liga, 20. kolo:
Levante  - Alaves 0:1
Real Madrid - Sevilla 2:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.