open-navfaktor-logo
search
Posljednje kolo grupne faze
Real Madrid u derbiju večeri pobijedio Inter, Haller postavio novi rekord Lige prvaka
Šesto kolo grupne faze Lige prvaka u grupama B, C i D kompletirano je večeras. Poznati su svi učesnici osmine finala elitnog klupskog takmičenja iz ovih grupa. 
07.12.2021. u 22:51
get url
text

Grupa D nam je donijela veliki derbi na Santiago Bernabeu između Real Madrida i Intera.

Real Madrid je slavio rezultatom 2:0 golovima Tonija Kroosa i Marca Asensija.

Toni Kroos je odličnim udarcem sa 20 metara u 17. minuti doveo Real Madrid u vodstvo. Inter je imao odličnu priliku za izjednačenje preko Lautara Martineza četiri minuta kasnije, međutim lopta je završila iznad gola. Bh. reprezentativac Edin Džeko je u 25. minuti šutirao glavom, ali golman Reala je odbranio.

Pred kraj prvog poluvremena fudbaleri Reala su napravili veliki pritisak na polovini Intera, Rodrygo minut prije odlaska na odmor pogađa stativu. U narednom napadu Brazilac se ponovo našao u prilici, pogodio je vanjski dio mreže. Prvo poluvrijeme je završilo rezultatom 1:0 u korist Kraljeva. 

Barella je u 48. minuti imao najbolju priliku za Inter međutim poslao je loptu preko gola. U 63. minuti Barella je nakon prekršaja Militaa nasrnuo na njega. Italijan je Brazilca udario šakom u nogu. Sudija Felix Brych je Barreli pokazao crveni karton, dok je Militao prošao sa žutim kartonom. Snimak incidenta možete pogledati OVDJE.

Asensio prelijepim golom sa 16 metara u 79. minuti povećava vodstvo Real Madrida na 2:0, što je bio i konačan rezultat susreta.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je na terenu proveo 60 minuta.

U drugoj utakmici grupe D Shakhtar i Sheriff su podijelili bodove rezultatom 1:1. Mreže su mirovale do 42. minute kada je Fernando doveo domaću ekipu u vodstvo. Nikolov u 93. minuti postiže pogodak za izjednačenje.

Real Madrid je prvoplasirani sa 15 bodova, Inter se nalazi na drugom mjestu sa 10 bodova. Ta dva kluba su se plasirala u osminu finala Lige prvaka. Treće mjesto u grupi osvojio je Sheriff sa sedam bodova. Moldavci su osigurali plasman u nokaut fazu Evropske lige. Posljednje mjesto u grupi osvojio je Shakhtar sa dva boda.

Zanimljiv meč u grupi B odigrali su Milan i Liverpool, a gosti su slavili sa 2:1. Poveo je Milan sa 1:0 golom Tomorija u 29. minuti, a izjednačenje je donio Salah u 36. minuti. Na 2:1 povisio je Origi na asistenciju Manea u 55. minuti. Bh. reprezentativac Rade Krunić je na terenu proveo 83 minute. U drugoj utakmici ove grupe Porto je kod kuće dočekao Atletico Madrid. Utakmica je završila pobjedom gostiju iz Madrida 1:3.

Liverpool je sa 18 bodova lider grupe i prošao je u dalju fazu takmičenja, gdje će mu se pridružiti i Atletico Madrid koji je osvojio sedam bodova. Porto kao trećeplasirani svoj nastup na kontinentalnom nivou nastavlja u UEFA-inoj Evropa ligi, dok Milan ove sezone neće dočekati proljeće u Evropi.

Pobjednik grupe C je Ajax koji je večeras na domaćem terenu slavio protiv Sportinga 4:2 golovima Hallera, Antonyja, Neresa i Berghuisa. Pogotke za Sporting su postigli Santos i Tabata.

Vrijedi istaći da je fudbaler Ajaxa Haller večerašnjim pogotkom ušao u historiju Lige prvaka. Postao je prvi fudbaler koji je postigao deset golova u grupnoj fazi Lige prvaka i igrač kojem je trebalo šest utakmica da dođe do dvocifrenog učinka golova u Ligi prvaka.

U drugom susretu ove grupe Bešiktaš je kao gost poražen od Borussije Dortmund 5:0. Milionere su do pobjede vodili Malen, te Reus i Haaland sa po dva pogotka.

Ajax i Sporting su se plasirali u nokaut fazu Lige prvaka, Borussija Dortmund sezonu nastavlja u Evropskoj ligi, dok Bešiktaš sa nula osvojenih bodova ove sezone neće prezimiti u Evropi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.