open-navfaktor-logo
search
Mediji nagađaju
Real Madrid "bira" između Cristiana Ronalda i Edina Džeke?
Cristiano Ronaldo, fudbalski reprezentativac Portugala, koji je uz Lionela Messija svrstan među najbolje fudbalere svijeta, mogao bi se vratiti u Real Madrid.
20.06.2022. u 08:23
get url
text

Prvotimac Manchester Uniteda mogao bi napustiti Otok, a kako piše ugledna Marca, nova destinacija mogao bi biti aktuelni prvak Evrope.

Španski list podsjeća na izjavu prvog čovjeka Reala Florentina Pereza, koji je rekao krajem prošle sezone da ne postoji mogućnost da se Ronaldo vrati u madridski klub.

Međutim, španski list ističe da su se neke okolnosti u međuvremenu promijenile.

- Za Ronalda je najvažnije da nastavi da igra u Ligi prvaka. To naredne sezone neće moći sa Unitedom, koji je bio šesti u Premier ligi. Ronaldo ima ugovor sa engleskim klubom do juna naredne godine, a Ligu prvaka bi mogao da iskoristi kao argument za odlazak sa Old Trafforda - navodi Marca.

Ovaj španski list prije nekoliko dana objavio je kolumnu u kojoj je Realu "predložio" našeg Edina Džeku, objasnivši da bi se Dijamant sjajno snašao kao zamjena za Karima Benzemu.

No s druge strane, isti izvor prenosi pisanje italijskih medija koji navode da su za Ronalda zainteresovani Sporting i Roma. Također, u transfer glasinama Marca citira Calciomercato i najavljuje da će Džeko potpisati za Real!

Ako budu birali, jasno je da će Kraljevi "birati" jednog od ove dvojice "veterana". Ukoliko se Ronaldo vrati na Santiago Bernabeu, to znači da kapiten Zmajeva otpada iz svih kombinacija. Svakako, očekuje nas vruće transfer ljeto...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.