open-navfaktor-logo
search
Španski mediji
Real dogovorio Džanana Musu, godišnja plaća veća od milion i po eura?
Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, prema najavama iz Španije naredne sezone nosit će dres Real Madrida.
22.03.2022. u 15:17
get url
text

Zmaj bi prema pisanju portala Mate al Aro trebao potpisati višegodišnji ugovor, prema kojem bi zarađivao nešto više od milion i po eura po sezoni.

Real igra jednu od lošijih sezona posljednjih godina, trenutno su drugi u ACB ligi sa dva boda manje i utakmicom više od lidera Barcelone. Kraljevi su izgubili pet od posljednjih sedam utakmica i promjene su neminovne, tvrde španski mediji.

- Džanan Musa, budući MVP ACB lige, gotovo je siguran potpis. Bosanac je ono što najviše nedostaje Realu. Njegov potencijal je neupitan i Real će mu ponuditi ugovor na nekoliko godina i godišnju plaću veću od milion i po eura - piše Mate al Aro.

VEZANI TEKST - Bosnić za Faktor: Musu naredne sezone vidim u Real Madridu

Musa je trenutno najbolji strijelac ACB lige sa prosjekom od 20 poena po utakmici.

Transfer našeg reprezentativca u Real sredinom februara "najavio" je i Vedran Bosnić, selektor košarkaške reprezentacije BiH.

- Musa igra sjajno i za mene to nije iznenađenje. Donio je odličnu odluku odlaskom u Breogan i sad mu se vraća sav naporan rad koji je uložio posljednjih par godina. Musu sljedeću sezonu vidim u Realu ili nekom drugom top timu iz Eurolige - rekao je tada Bosnić za Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.