open-navfaktor-logo
search
Podrška Dudiću
Reakcija Mostaraca: Ozbiljan plan rušenja FK Velež
Jučerašnja utakmica 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između FK Borac i FK Velež predstavlja jasan pokazatelj u kojem pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati, smatraju Rođeni.
05.10.2020. u 17:47
get url
text

- Ono što je zadesilo FK Velež može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Borca - saopćili su Mostarci.

- Sudija utakmice Miloš Gigović je vidio ono što niko od širokog televizijskog gledateljstva meča u Banjoj Luci nije vidjelo (poput prekršaja zbog kojeg je naš igrač Brandao dobio crveni karton), a nije vidio ili nije želio da vidi ono čemu je cjelokupna fudbalska javnost u Bosni i Hercegovini imala priliku da svjedoči – brutalnim startovima fudbalera Borca na naše igrače. Ova očita sudijska krađa urušava ugled bh. fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi i ko ima koristi od ovog stanja? Sudija Miloš Gigović je direktno utjecao na tok utakmice i presudno doprinio krajnjem rezultatu i porazu Veleža. Šta mi, ali i drugi klubovi u Bosni i Hercegovini koji ne pristaju na bilo koje mahinacije, možemo da očekujemo poslije onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena FK Borac i kojem su bodovi upisani prije početka meča - pitaju se iz Veleža.

U prošlom kolu smo drastično oštećeni protiv FK Radnik kada je u četvrtoj minuti poništen čist pogodak Brandau, a Radnik je došao u vodstvo iz sumnjive situacije. Na utakmici FK Velež – FK Tuzla City sudija Kaljanac u 51. minuti svira nepostojeći ofsajd. U 75. minuti isti sudija nije svirao čisti jedanesterac nad Brandaom.Sve naše tvrdnje se mogu provjeriti u snimcima pobrojanih utakmica. Nismo se ranije oglašavali po pitanju očitih sudijskih grešaka protiv nas jer smo vjerovali da su plod slučajnosti i da će sudijska organizacija adekvatno kazniti sudije. Nakon jučerašnje utakmice jasno je vidljivo da nema slučajnosti, već da se radi o ozbiljnom planu rušenja FK Velež - tvrde iz Veleža.

VEZANI TEKST - Oglasili se Banjalučani: Borac je oštećen protiv Veleža

Rođeni se pitaju da li Fudbalski savez BiH i sudijska organizacija odobravajući ovakav odnos sudija prema Veležu šalju poruku fudbalskim klubovima u Premijer ligi BiH da ste bez nelegalne saradnje sa sudijama  unaprijed osuđeni na propast i da je vam je zabranjeno da se ravnopravno takmičite?

- Pitamo čelnike Fudbalskog saveza, Izvršni odbor, Dinu Begića, predsjednika sudijske organizacije BiH Ibrahima Hasanbegovića i tražimo jasan odgovor – Da li su svi klubovi Premijer ligi BiH ravnopravni učesnici u takmičenju ili ima kako vidimo i povlaštenih? FK Velež zahtijeva da se sudija Gigović, ali i njegovi nalogodavci najstrožije sankcionišu i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unaprijed datim instrukcijama. Pozivamo sve klubove Premijer lige BiH da zajedno stanemo u zaštitu bh. fudbala i svih klubova u ligi. U utakmici između fudbala i fudbalskih mešatara nije moguć neriješen rezultat, ili će pobijediti sport koji će okupljati neku novu djecu, ili će pobijediti fudbalska mafija. U ovoj utakmici moramo izabrati stranu - saopćeno je.

FK Velež dao je punu podršku šefu stručnog štaba Feđi Dudiću i igračima na njihovom dostojanstvenom držanju na utakmici i nakon nje u nesportskim i nenormalnim uslovima. Iz Veleža podsjećaju da hajka na trenera Dudića traje još od 8. marta .2020.godine kada je poslije utakmice sa Borcem ukazao na neprimjereno ponašanje na utakmici Borac – Sarajevo i rekao da na fudbalskim terenima nema mjesta politici i nacionalizmu.

- Svi koji atakuju na gospodina Dudića, naše igrače i naše uposlene mogu biti sigurni da ćemo braniti njihovu čast i dostojanstvo - poručeno je iz Veleža.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.