open-navfaktor-logo
search
Prvak BiH
Reakcija FK Sarajevo: Šokantno!
Fudbalski klub Sarajevo odbranio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine,
01.06.2020. u 22:21
get url
text

Nakon što je uslijed pandemije koronavirusa u martu zaustavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine, Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na danas održanoj sjednici donijela je odluku da se sezona neće nastaviti, te da se verifikuje trenutno stanje na tabeli kao konačno. Odluku je potvrdio i Izvršni odbor FSBiH na sjednici održanoj večeras.

- Nakon više sastanaka sa FSBiH gdje je stav Kluba bio da se sezona treba nastaviti ukoliko se steknu potrebni uslovi, današnjom odlukom na osnovu instrukcija nadležnih organa, okončana je sezona 2019/20. Osvajanjem najviše bodova nakon 22. kola gdje je svaka ekipa odigrala po dva meča međusobno, po sedmi put ukupno, a drugi uzastopno FK Sarajevo prvak je države. Potvrdom titule na osnovu trenutnog stanja FSBiH je slijedio brojne primjere iz Evrope gdje je sezona zaključena nakon kompletiranja dvije trećine prvenstva - saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Pobrinuli smo se da su igrači testirani, da stadion zadovoljava potrebne uvjete, sve što je bilo u našoj moći. Odluka Takmičarske komisije i Izvršnog odbora je potpuno osnovana obzirom na kompletirani broj utakmica. Čestitam navijačima, igračima i ostalim uposlenicima na odbrani titule prvaka BiH - rekao je predsjednik Upravnog odbora kluba sa Koševa Senad Jahić.

- Šokantno. Prvoplasirana ekipa na tabeli proglašena šampionom - napisali su na zvaničnom Facebook profilu Bordo kluba.

Iz FK Sarajevo su saopćili da će o proslavi druge uzastopne titule, sedme u ukupnoj historiji kluba, navijači i šira javnost  biti pravovremeno informisani.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.