Nikšić

Razveli se tri sata nakon svadbe zbog pjesme "Srpkinja je mene majka rodila"

Objavljeno: 19.09.2019. u 19:39

Dvije porodice, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pjesme

FOTO: Ilustracija

Svadba u crnogorskom Nikšiću ubrzo se pretvorila u haos, i to sve zbog politike, prenosi Telegraf.

Dvije porodice, čiju djecu je ljubav spojila, neočekivano su zaratile samo zbog naručene pjesme "Srpkinja je mene majka rodila", a sve se događalo u obližnjem parohijskom domu nakon obavljenog vjenčanja.

Dogovor je bio da veselje prođe bez "nacionalističkih" pjesama no domaćinu svadbe, svekru, prekipjelo je kad je punica dva ili tri puta naručivala istu pjesmu.

Kako pišu, on je prisutne navodno upozorio da je "dosta tih pjesama jer je ovo Crna Gora", a zatim je nastalo komešanje rodbine i prijatelja. Sve je kulminiralo kad je brat mlade ustao, uzeo sestru za ruke i izveo je sa slavlja uz poruku - "hvala prijatelji".

 Nešto kasnije, nesuđeni svekar iščupao je bendu kablove uz utičnica i za sve okrivio njih. "Ja pjevam ono što mi se naruči", odgovorila je navodno pjevačica.

No drami tu nije bio kraj. Nesretna djevojka pobjegla je do obližnje crkve Svetog Vasilija Ostroškog, sjela i dugo oplakivala propali svadbeni dan kojem se samo nekoliko sati prije toliko radovala.

Nakon kraha mladenci su pošli svojim kućama - na dvije strane, a prema pisanju Telegrafa, u Nikšiću se može čuti da su se već nakon tri sata bračnog života razveli.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije