open-navfaktor-logo
search
Naučio lekciju
Razvedeni bloger podučava muškarce da budu što bolji muževi
Nakon što mu je bivša žena pokrenula razvod, bloger iz Clevelanda Matthew Fray na svom je blogu Must Be This Tall To Ride napisao post s upečatljivim naslovom: "Ostavila me jer sam ostavljao suđe kraj sudopera".
22.05.2020. u 18:39
get url
text

Bez obzira na inspiraciju koju je tada imao, Fray kaže kako mu je danas skroz jasno da razlog njenog odlaska nisu ni čaše ni drugo prljavo suđe i da su problemi uvijek dublji od onih očitih. Prekasno je, kaže, shvatio da je njoj prepustio skoro sve kućanske poslove i brigu o malom djetetu - a pretpostavlja da je svaki put kad je ušla u kuhinju i ugledala prljavu čašu koja stoji kraj sudopera na par centimetara od mašine za suđe, bila na korak bliže odluci da ode i ostavi ga. Par se razveo 2013. godine.

- Nije mi htjela biti mama - napisao je u postu. "Htjela mi je biti partnerica i sve moje sposobnosti, znanja i inteligenciju usmjeriti na logistiku upravljanja našim životima i domaćinstvom. Volio bih da zna, šta mi je od toga tad zvučalo nerazumno".

Sa četiri milona pregleda na blogu i nekoliko milona dijeljenja preko Huff Posta, njegov je blog o razvodu brzo postao viralan, vjerovatno jer je mnogima jasan i "blizak"; većina se parova naime prepire oko sličnih stvari ili još manjih bitnih "problema".

Da bi drugima pomogao i spasio neki tuđi brak kad već nije mogao svoj, Fray je prošle godine odlučio "trenirati" muškarce za bračni život i učiti ih svemu onome što sam nije na vrijeme shvatio.

I premda naglašava da nije psihoterapeut i da njegovi tečajevi ne zamjenjuju savjetovanje, upiti mu stalno pristižu, a zainteresiranih ne nedostaje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.