open-navfaktor-logo
search
Trener Željezničara
Razočarani Ivković pred duel s Posušjem: Ne bi zvučalo dobro kad bih rekao moja razmišljanja
Fudbaleri Željezničara u trećem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici dočekuju Posušje, povratnika u elitni razred bh. fudbala.
30.07.2021. u 11:47
get url
text

Željezničar poslije prva dva kola ima samo jedan bod na svom kontu, i to nakon domaćeg remija sa Borcem, a potom je poražen u gostima kod Tuzla Cityja.

Šef stručnog štaba Plavih, hrvatski stručnjak Tomislav Ivković u prva dva kola nije sjedio na klupi Plavih.

- Dolazi nam ekipa koja je vrlo teško izgubila ove utakmice koje je igrala do sada. Za one koji nisu upoznati sa njima, drže jako mnogo loptu, imaju veliki posjed, posjeduju tu mirnoću, staloženost, možda nisu toliko direktni po gol kao ostale ekipe, ali nije jednostavno igrati s njima. Mi smo se ove sedmice pripremali na način koji bi nam trebao pomoći da riješimo te probleme koje će nam Posušje sigurno stvarati - kazao je trener Željezničara, te dodao:

- Očekujem našu kvalitetnu igru i naravno da nam je želja i da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo ovu utakmicu, ali mirno i staloženo, koncentrisano jer nema razloga za drugačije.

Ivković još nije dobio radnu dozvolu, pa ni protiv Posušja neće sjediti na klupi. Cjelokupna situacija počela je već iritirati trenera Želje, koji je priznao da će razmisliti o svojoj budućnosti na Grbavici ukoliko se ovaj problem ubrzo ne riješi.

- Svi su zdravi osim Zeca koji je osjetio mali problem na mišiću lista. Registrovali smo manje-više sve igrače osim stručnog štaba. Moram priznati da sam razočaran jer se ne osjećam kao prvi trener, već kao asistent koji radi treninge i ne može doći na utakmicu. Kad bih vam sad rekao moja razmišljanja, sigurno ne bi zvučalo dobro, ali o tome ću razmišljati u sljedećih nekoliko dana ukoliko se to ne riješi, pa ćemo vidjeti šta i kako dalje - istakao je Ivković, prenosi Sport1.ba.

Utakmica Željezničar - Posušje igra se u subotu od 19 sati, uz direktan TV prijenos na platformi MojaTV, a pravdu na ovom meču dijelit će Mirza Kazlagić iz Cazina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.