open-navfaktor-logo
search
Eksplozija
Raznesen stan šesteročlane porodice u Banjoj Luci
U banjalučkom naselju Starčevica došlo je do eksplozije u stanu na četvrtom spratu u stambenoj zgradi u ulici Slobodana Kusturića, javlja Anadolu Agency (AA).
16.12.2022. u 14:50
get url
text

Uzrok eksplozije nije poznat, a na mjestu događaja nalaze se pripadnici MUP-a RS-a, vatrogasci i Hitna pomoć.

FOTO: B. Spasenić/Faktor

Eksplozija je uznemirila stanovništvo ovog dijela Banje Luke, a krhotine stakla i okvira prozora odletjele su dvadesetak metara dalje.

FOTO: B. Spasenić/Faktor

Još nije poznato da li ima povrijeđenih osoba. Građani su izjavili da u tom stanu živi porodica sa četvero djece, ali da u trenutku eksplozije niko nije bio u stanu, pišu Nezavisne navodeći da je stan raznesen.

Kako saznaje Faktor, snažnu eksploziju u stanu u banjalučkom naselju Starčevica, najverovatnije je izazvao kvar na bojleru.
Na ovaj uzrok se sumnja jer su stanari u ovom stanu već ranije prijavili probleme s bojlerom, a prilikom ulaska u prostor vatrogasci su ga zatekli "rascvjetalog".

Iz policije još ne saopćavaju detaljnije informacije. Milana Stojanović, portparolka Policijske uprave Banja Luka, kazala je da su u 13:53 sati građani prijavili da je u ulici Slobodana Kusturića u stanu u stambenoj zgradi došlo do eksplozije.

- Na mjesto događaja izašli su pripadnici Vatrogasne brigade Banja Luka i policijski službenici. Preduzimaju se sve mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, te uzroka eksplozije - istaknuto je iz PU Banja Luka.

U stanu je razneseno sve, osim nosećih zidova.

{$galerijaFotografija}

Eksplozija u Banjoj Luci
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.