open-navfaktor-logo
search
Nihad Imamović
"Ražnatović je uništio KK Bosna i ABA ligu"
Dovodio igrače sa kojima nije znao gdje će i šta će, nalazio im je utočište u Sarajevu, smatra Imamović
26.12.2019. u 13:51
get url
text

Bivši predsjednik KK Bosna Nihad Imamović kazao je da je menadžer Miško Ražnatović značajno uništio ovaj sarajevski košarkaški klub, ali i ABA ligu.

- Miško Ražnatović je uveo neregularnost u ABA ligu i značajnim dijelom uništio Bosnu. Raspravljali smo na nivou takmičenja o toj problematici, nevjerovatno zvuči da 60 od 65 posto igrača dolazi iz njegove agencije "Beobasket", da zastupa i polovinu trenera u ligi, a da uz sve to ima i svoj klub - rekao je Imamović za Direktno.rs.

- Svojevremeno nije bilo dobre volje da se sa tim stvarima raščisti jer nije u redu da jedan čovek diriguje ligom i ima toliko igrača i trenera u svojoj agenciji. Postavlja se pitanje regularnosti lige? Ražnatović je doprinio uništavanju Bosne, tako što je dovodio igrače sa kojima nije znao gdje će i šta će, nalazio im je utočište u Sarajevu. Oni nisu pomogli klubu, već ih je Miško koristio da se udome, a na njegovu sreću, mi smo tada imali izvanredan budžet - govori Imamović.

Imamović je poručio da je stanje u nekadašnjem evropskom prvaku sramota za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. Smatra da je u krizi i cijela košarka u BiH i da je problem što nemamo zakon o sportu, a cijeli sport i i finansijsku podršku države.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.