open-navfaktor-logo
search
Novosti iz Moskve
Razmirice u FSBiH: Koloskov smatra da se utakmica Rusija - BiH neće odigrati
Vjačeslav Koloskov, počasni predsjednik Fudbalskog saveza Rusije, smatra da se neće odigrati prijateljski meč Rusije i BiH.
10.10.2022. u 21:59
get url
text

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine jučer je odgodio odluku o odigravanju prijateljskog meča sa Rusima za 31. oktobar, a Koloskov smatra da su razmirice u našem Savezu glavni razlog što konačan dogovor nije postignut.

- Bosancima je svejedno imamo li protivnika. Oni vode unutarnju borbu, jer dio članova Izvršnog odbora je za igranje utakmice, a dio je protiv. Fudbaleri su protiv. S tim u vezi je i kašnjenje konačne odluke o ovom pitanju. Nema drugih razloga. Imam velike sumnje da će se utakmica odigrati - rekao je Koloskov za TASS.

Utakmica između selekcija Rusije i BiH trebala bi se igrati 19. novembra u St. Petersburgu. Komitet za hitnost FSBiH u sastavu Vico Zeljković, Ivan Beus, Irfan Durić, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa donijeli su odluku da se ovaj susret igra, ali su brojni vodeći bh. fudbaleri, uključujući veznjaka Miralema Pjanića i napadača Edina Džeku, izjavili su da ne žele igrati duel sa Rusima.

Ranije su FIFA i UEFA suspendovali ruski tim izučešća u službenim međunarodnim utakmicama.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.