open-navfaktor-logo
search
Apsurdno
Različiti aršini: Sarajevo za pirotehniku kažnjeno sa 4.000 KM, Borac za fašizam 5.000 KM
Fudbalski klubovi iz Premijer lige BiH kažnjeni su sa ukupno 18.000 KM zbog slabe organizacije, upotrebe pirotehničkih sredstava, te rasizma i drugih oblika diskriminacije.
06.03.2020. u 18:53
get url
text

Ovo je odluka Disciplinske komisije N/FSBiH sa sjednice koja je održana ove sedmice.

Kao što je poznato Borca će zbog divljanja svojih navijača, odnosno fašističkih uzvika "Ubij Turčina" i "Nož, žica Srebrenica", u meču protiv Sarajeva morati platiti 5.000 KM, a uz to na dvije utakmice zatvorena je sjeverna tribina Gradskog stadiona u Banjoj Luci (jedan meč već odradili u Kupu protiv Željezničara).

Kada se tome dodaju i propusti u organizaciji utakmice, ali i korištenje pirotehnike navijača Borca, onda se može konstatovati da je kazna preblaga.

Posebno zbog naredne odluke Disciplinske komisije.

Sarajevo je, naime, samo zbog toga što su navijači ovog kluba koristili pirotehniku u domaćoj utakmici protiv Tuzla Cityja (6:2) kažnjeno sa 4.000 KM. Definitivno, "disciplinci" nisu imali iste aršine kod donošenja odluka.

NK Čelik i NK Zrinjski morat će platiti po 3.500 KM zbog pirotehnike u susretima prva dva proljetna kola Premijer lige BiH, dok je FK Velež kaženjen sa 2.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.