Lojo je svoju konačnu odluku saopćio novinarima poslije sinoćnjeg poraza Zmajica od Njemačke (92:61), a legendarna košarkašica je iskoristila priliku da se zahvali dojučerašnjem selektoru Zmajeva za sve uspjehe koje je ostvario na klupi naše selekcije.

- Prije svega hvala svima koji ste došli da nas podržite uprkos lošim rezultatima i svemu što se dešava u i oko reprezentacije. Put pred nama je dug i svi moramo disati kao jedno kako bismo vratili izgubljeno samopouzdanje i ponovo počeli da pobjeđujemo.

VEZANI TEKST - Lojo: Pritisci, opstrukcije i ponižavanje ženske košarkaške reprezentacije BiH

- Hvala selektoru Lojo na svemu što je dao reprezentaciji. U više navrata je ispisao historiju ženske košarke i obradovao naš narod! Posljednju godinu dana radio je sa "tegom oko noge", suočen sa mnogobrojnim opstrukcijama i pritiscima o kojima ćemo sigurno još govoriti kako bismo napravili zdrave temelje za novu generaciju Zmajica. Reprezentacija je iznad svega i to mora svima biti jasno!

Ove utakmice će poslužiti da vidimo na koga možemo računati u budućnosti i u kojem smjeru ćemo graditi reprezentaciju.

Svaki šut, pa i "zicer" se može promašiti, ali volja i borba NIKAD ne smiju izostati. Svaki poraz boli, kako mene, tako i svaku djevojku u najdražem dresu. Međutim, ako ponovo želimo da napravimo nešto veliko moramo naučiti i da ustanemo, da se pogledamo u ogledalo i da sami sebi kažemo "ja to mogu"!

Čestitam Sjevernoj Makedoniji na pobjedi, a Njemačkoj na plasmanu na Evropsko prvenstvo.

Našoj Dragani Zubac želim brz oporavak - poručila je Mujanović.