open-navfaktor-logo
search
Šta se dešava?
Razija Mujanović: Obećavam, javnost će biti upoznata sa opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređene
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je večeras prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.
24.11.2022. u 22:55
get url
text

U 3. kolu kvalifikacija od Zmajica je bolja bila selekcija Njemačke, koja je na domaćem parketu slavila ubjedljiv trijumf rezultatom 97:58. Do izražaja je došla neuigranost značajno izmijenjenog sastava BiH, što je posljedica odlaska Jonquel Jones, ali i još nekoliko dugogodišnjih reprezentativki koje su se oprostile od nacionalnog dresa.

VEZANI TEKST - Zmajice doživjele debakl u Njemačkoj, ne ide bez Jonquel Jones

Nakon debakla u Njemačkoj oglasila se i Razija Mujanović, team menadžerica našeg nacionalnog tima.

- Kao što smo uživali kad ste nas dizali u nebesa nakon velikih pobjeda, isto tako teško padaju svi naslovi nakon visokih poraza. To je normalno, to je košarka, a mi smo zemlja krajnosti i sa tim moramo živjeti.

Ovo je nova ekipa, djevojke nisu krive i molim vas da im ne stavljate taj teret na leđa. Uvjeti u kojima su došle na ovo okupljanje i obukle dres reprezentacije zaslužuje moje poštovanje.

Ako budemo pametni, strpljivi i uporni, sigurna sam da ćete Bosnu i Hercegovinu ponovo gledati na velikom takmičenju. Pustite nas da se saberemo, da odigramo utakmicu protiv Begije, a ja vam obećavam da će javnost biti upoznata sa svim opsturkcijama i neugodnostima koje su nam priređene - napisala je Razija Mujanović na svom verifikovanom Facebook profilu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.