open-navfaktor-logo
search
Smanjen kapacitet
Razgrabljene ulaznice za finale mađarskog Kupa
Navijači su razgrabili ulaznice za finale mađarskog fudbalskog kupa, koje će biti odigrano u srijedu na novoizgrađenoj Puškaš Areni u Budimpešti, gdje će se za trofej boriti Honved i Mezokovesd.
02.06.2020. u 20:45
get url
text

Stadion čija je gradnja dovršena 2019. i na kojem su se već ove godine trebale igrati utakmice Eura 2020., odgođenog za sljedeću godinu, ima kapacitet od 65.000 gledalaca, ali će zbog pridržavanja epidemioloških mjera biti popunjena tek svaka četvrta stolica.

Direktor Mezokovesda Laszlo Toth je izjavio da će između devet i deset hiljada navijača uživo moći pratiti ovaj dvoboj.

Najjeftinije ulaznice prodavale su se po cijeni od 1.500 forinti, što je nešto manje od 4,5 eura, a cijena najskupljih VIP ulaznica je oko 180 eura.

Prvobittno je bila zamisao da se prodaju ulaznice samo za donji sektor stadiona, ali su nakon što je taj dio rasprodan u rekordnom roku, organizatori odlučili uključiti i dodatne sektore, prenosi Hina.

Mađarski nogometni savez potiče navijače da drže socijalnu distancu, ali neće zabraniti dolazak na utakmicu starijim osobama, kao što su to činili neki klubovi na prvenstvenim utakmicama. Mađarsko prvenstvo je nastavljeno krajem maja nakon dva i po mjeseca stanke, zbog pandemije izazvane širenjem zaraze koronavirusom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.