open-navfaktor-logo
search
FBiH i Turska
Razgovori o saradnji u izgradnji aerodroma u Bihaću, investicijama u poljoprivredi i namjenskoj industriji
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, održao sastanak s direktorom kompanije DOA Konsalting d.o.o. Sarajevo Mahmutom Guvenom.
10.11.2020. u 18:05
get url
text
Novalić - Guven

Ovaj sastanak je nastavak saradnje koju je premijer Novalić započeo tokom posjete Republici Turskoj krajem oktobra ove godine, gdje je održao niz susreta s turskim zvaničnicima i privrednicima s ciljem omogućavanja novih investicija.

Premijer Novalić je zahvalio Guvenu, koji je bio jedan od njegovih domaćina tokom posjete Turskoj, te naglasio svoje zadovoljstvo ostvarenim kontaktima koji pružaju mogućnosti u budućoj saradnji.

Danas je razgovarano o konkretnim projektima i vremenskom okviru njihove realizacije, s fokusom na mogućnostima saradnje u izgradnji aerodroma u Bihaću, kao i o potencijalnim investicijama u poljoprivredni sektor i namjensku industriju.

Sagovornici su složni da dobri odnosi dvije države imaju veliki potencijal za unapređenje saradnje i povećanje turskih investicija u našu zemlju, navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.