open-navfaktor-logo
search
Zimska turneja
Razgovarao sa Hadžibegićem i Misimovićem: Tahirović izabrao BiH!
Selektor Faruk Hadžibegić i direktor A reprezentacije Zvjezdan Misimović, kako to vole reći u FSBiH, u sklopu redovnih aktivnosti, nastavili su sa posjetama reprezentativcima.
15.02.2023. u 20:03
get url
text

Oni su se danas u Salzburgu sastali sa Amarom Dedićem koji već duže vrijeme pruža odlične igre u klubu iz ovog austrijskog grada.

Hadžibegić i Misimović su prije tri dana u Belgiji posjetili Smaila Prevljaka, Gojka Cimirota i Dinu Hotića.

- Selektor i direktor nastoje do početka kvalifikacija da se sastanu sa što više reprezentativaca kako bi što spremnije dočekali važne utakmice kroz koje će naš tim nastojati ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo - saopćeno je iz FSBiH. 

Kako piše SportSport, selektor i direktor sastali su se i sa Benjaminom Tahirovićem, fudbalerom Rome, te da nema više dilema za koju će reprezentaciju on igrati.

Isti izvor navodi kako je odluka donesena, da će Tahirović nastupati za reprezentaciju naše zemlje i uskoro će se naći na spisku Hadžibegića, te da su selektor i direktor obavili razgovore sa njim, kao i njegovim roditeljima. 

I Benjamin Tahirović je indirektno potvrdio kako je izabrao BiH. Na svom Storyju objavio je fotografiju sa zastavom naše zemlje.  

Potom se oglasio i Misimović, koji je objavio fotografiju Tahirovića i uz njega zastavu BiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.