open-navfaktor-logo
search
Pljačkali žene
Razbojnički par iz Sarajeva smješten iza rešetaka
Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog sarajevskog Kantonalnog tužilaštva i odredio jednomjesečni pritvor Amini Čedić i Avdi Bistričiću, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili više razbojništava na području Općine Novo Sarajevo.
Denis Zeba
23.02.2021. u 13:58
get url
text

VEZANI TEKST - Avdo i Amina presretali žene po Novom Sarajevu i otimali im torbe, policija ih predala tužiocu

Informaciju je Faktoru potvrdila glasnogovornica Suda Amra Kovačević, koja je kazala da je Sud prihvatio sva tri pritvorska razloga koje je Tužilaštvo navelo.

Pritvor za osumnjičene predložen je zbog bojazni od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o povratnicima, kazao nam je ranije Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS.

Kako smo ranije objavili, njih dvoje se sumnjiče za najmanje četiri krivična djela počinjena ranije u Novom Sarajevu.

Konkretno, terete se da su presretali žene u ovom dijelu grada, od kojih su otimali torbe.

Sumnjiče da su 21. januara u ulici Porodice Ribar od Š. H. otrgnuli tašnu u kojoj su bili novac i dokumenti. Na teret im se stavlja sličan napad od 17. februara u Zagrebačkoj ulici, gdje su presjekli nožem kaiš na torbi i otrgnuli je sa ramena F. Č., kao i otimanje torbe dva dana kasnije u Grbavičkoj ulici od E. M.

VEZANI TEKST - Razbojnici haraju Novim Sarajevom: "Mama, napao me nožem. Oteo mi pare i mobitel"

Također, osumnjičeni su i da su 20. februara u ulici Porodice Ribar ukrali torbu od A. R., nakon što su prethodno presjekli skalpelom kaiš na torbi. Nakon ove teške krađe su i uhapšeni.

- Prilikom vršenja krivičnih djela navedene osobe su koristile vozilo "renault megane", vlasništvo V. B. iz Sarajeva. Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres tog vozila i tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, i to: nož, mobilni telefon i dioptrijske naočale - saopćili su ranije iz MUP-a KS-a, uz navođenje inicijala uhapšenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.