open-navfaktor-logo
search
Za trećim se traga
Razbojnici uhapšeni sinoć na Otoci predati Tužilaštvu KS
Treći učesnik oružane pljačke u Hadžićima Rasim Ganić, član ozloglašene porodice iz Gornje Zimče, još u bjekstvu
12.11.2019. u 17:52
get url
text

Mirza Devović (31) i Sanel Zerdo (29), obojica iz Visokog, koji su sinoć uhapšeni u dramatičnoj potjeri u sarajevskom naselju Otoka, nakon krim-obrade u MUP-u KS, predati su Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Oni su sinoć, zajedno sa Rasimom Ganićem (33), koji je u bjekstvu, počinili razbojništvo u prodavnici "Sloga marketi" u Hadžićima, koju su, uz prijetnju oružjem opljačkali, a zatim se dali u bijeg automobilom "fiat stilo". 

{$galerijaFotografija}

Nakon što su u policijskoj potjeri sustignuti na Otoci, nisu se željeli mirno predati već su fizički napali policajce, a odbjegli Ganić je u policajce prethodno iz vozila uperio oružje. 

On je uspio pobjeći, dok su druga dvojica brzo savladani i uhapšeni. 

Na teret im se stavljaju krivična djela razbojništvo i napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

Nakon što ih ispita postupajući tužilac će donijeti odluku o daljim mjerama koje će protiv njih biti poduzete. 

Bjegunac Ganić je inače, član je ozloglašene porodice Ganić iz Gornje Zimče, o kojoj su još prije više od 10 godina mediji izvještavali kao o porodici koja terorizira cijeli kraj. Kako su tada izvještavali mediji u našoj zemlji, hapšeni su i prijavljivani svi - otac Smajil, majka Džemila, te sinovi Ahmed, Bajazid, Rasim i Bekir.

Situacija je kulminirala još 2005. godine kada se zbog terora ove porodice diglo cijelo selo, a mještani su protestvovali ispred lokalne policije. Tome je prethodila tuča u kojoj je otac Smajil nožem teško povrijedio prvog komšiju.

Seljani, bijesni zbog toga što je njihov komšija umalo izgubio glavu od noža Smajila Ganića, podigli su se na noge i krenuli u linč - prebili mu ženu Džemilu, demolirali im kuću, pa čak i psa pretukli.

Iz policije se tada moglo čuti kako ova porodica decenijama terorizira ne samo cijelo cijelo selo, već i cijelu općinu Visoko i susjedne općine, a policijska statistika porodicu Ganić čini vjerovatno rekorderima u kršenju zakona u BiH.

Privodjenje 12.11.2019
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.