open-navfaktor-logo
search
MUPKS
Razbojnici ponovo haraju Sarajevom: Na Grbavici usred dana taksisti prijetili pištoljem i oteli torbicu
Sarajevskoj policiji u posljednja dva dana prijavljena su četiri razbojništva, od kojih se jedno desilo jučer usred dana u Zvorničkoj ulici u naselju Grbavica.
29.10.2021. u 09:34
get url
text

Prema prijavi koju je Trećoj policisjkoj upravi podnio taksista A. K. iz Sarajeva, oko 11 sati, dvije nepoznate osobe su mu, dok je upravljao taksijem, uz prijetnju pištoljem, otele torbicu s novcem i dokumentima.

Nakon pljačke, razbojnici su napustili vozilo i pobjegli u nepoznatom pravcu.

Također, u večernjim satima, na meti razbojnika našla se uposlenica prodavnice BAAS na Stupu.

Njoj je nepoznati razbojnik oko 21.45 sati upao u radnju i prijeteći pištoljem oteo novac od pazara, nakon čega je pobjegao.

Podsjetimo, noć ranije u ulici Dejzina Bikića u općini Centar, trojica naoružanih i maskiranih razbojnika upala su u poslovnicu Lutrije BiH te opljačkala radnika i građanku koja se zatekla u poslovnici.

VEZANI TEKST - Naoružani razbojnici opljačkali "Lutriju BiH", žena povrijeđena, radniku pozlilo

Uz prijetnju pištoljem i upotrebom fizičke snage, od uposlenika poslovnice i građanke oteli su novčanike, nanijevši pritom ženi povrede, nakon čega su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenoj ženi ljekarsku pomoć ukazala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, koja ju je prevezla u KCUS, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede. Također, uposlenik poslovnice je zatražio ljekarsku pomoć, te je zadržan u KCUS-u na daljem liječenju.

Istog dana opljačkana je i poslovnica kladionice Williams u Grbavičkoj ulici u Novom Sarajevu, gdje je razbojnik, uz prijetnju nožem, od uposlenice oteo određenu sumu novca.

Iz policije su saopćili da rade na identifikaciji i pronalasku počinilaca ovih krivičnih djela.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.