Mostar

Razbojnici od poštara oteli 15.000 maraka od penzija

Objavljeno: 06.11.2018. u 19:57 Autor: A. B. Š.

Policija je tokom dana tragala za počiniteljima, no bezuspješno

FOTO: ILUSTRACIJA

Razbojnici od poštara oteli 15.000 maraka od penzija

Poštar koji je jutros napadnut u mostarskom prigradskom naselju Jasenica dok je dijelio penzije, kako neslužbeno doznajemo, ostao je bez skoro 15.000 maraka.

Nepoznati razbojnici, naoružani i maskirani u crninu, u bijelom "caddyju", presreli su poštara u jednoj uličici. Kako nam je kazao izvor upoznat s istragom, jedan od pljačkaša zaprijetio je poštaru, uperivši pištolje u njega, da se ne okreće već samo da preda torbu s parama. Sreća u nesreći je da do upotrebe pištolja nije došlo, jer su se razbojnici domogli plijena s kojim su se "brzinom svjetlosti" udaljili u spomenutom "caddyju" ka jugu, gdje im se gubi svaki trag.

Policija je tokom dana tragala za počiniteljima, no bezuspješno. Poštar je pretrpio veliki šok, te, kako kaže naš izvor, dugo nije mogao doći sebi i dati iskaz. Nadležna tužiteljica je naložila da se ispitaju sve okolnosti, i da li ima potencijalnih svjedoka.

Poštarove kretnje razbojnici su očito duže vrijeme promatrali pa su tačno znali kad je poštarska torba puna. Ako zavirimo u arhiv crne hronike, uvjerit ćemo se koliko su se često poštari i sami poštanski objekti znali naći na meti razbojnika na dan podjele penzija.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije