Nedjelja, 09.05.2021.

Razbijena stakla na džamiji u Sarajevu: Mještani strahuju da će doći do još većih problema

Policajci MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su sinoć A. B. (34) i S. Š. (34), obojica iz Sarajeva, zbog sumnje da su oštetili stakla na džamiji u ulici Komatin u općini Stari Grad, te vrata na kući koja je u vlasništvu A. A. iz Sarajeva. 

Oni se sumnjiče za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, a o svemu je obaviješten i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Dvojac se, prema informacijama iz policijskog biltena, sumnjiči da je stakla na džamiji i vrata kuće oštetio oko 20.45 sati, a uhapšen je 45 minuta kasnije.  

Čitatelj portala Faktor poslao je fotografije oštećenja džamije i ulaznih vrata privatne kuće, te ispričao kako je džamija u posljednjih godinu dva puta "napadnuta od strane nasilnika i mentalno neuračunljivih osoba". 

- Obraćali smo se raznim institucijama, policiji, centru za mentalno zdravlja, ali njih niko ne odvodi. Sinoć su betonskim blokovima oštetili prozore na džamiji i objektu do dzamije, te napali komšije. Prošle godine za ramazan napali su ljude koji su se vraćali sa teravih-namaza. Svakodnevno očekujemo da dođe do još većih problema - kazao nam je zabrinuti mještatnin.

Iz MUP-a KS saopćili su da su uhapšeni predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, te da policija nastavlja rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh