Projekat je podrazumijevao nabavku i dodjelu ukupno 50 automobila u 2020. godini za šta je Vlada FBiH budžetom osigurala 1,5 miliona KM.

Ključeve automobila korisnicima su uručili pomoćnik federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo i predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida paraplegičara FBiH Mujo Aganović.

- Nadam se da će vas ovi automobili dobro služiti, te kao ortopedska pomagala, što i jeste svrha ovog programa, biti od pomoći vašim svakodnevnim aktivnostima. Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata će i ubuduće činiti sve kako bi pomoglo svima vama koji ste u najtežim trenucima za našu domovinu dali nesebičan doprinos i žrtvovali svoje zdravlje - kazao je Terzo.

U prvoj fazi dodjele, krajem novembra ove godine, ključeve automobila je dobilo 28 ratnih vojnih invalida 100 posto prve kategorije. Riječ je o automobilima marke Škoda Octavia karavan ambition automatik, a vrijednost jednog vozila je 29.950 KM. 

Od 2015. godine Vlada Federacije BiH je, putem resornog ministarstva, osigurala nabavku 330 automobila za RVI 100 posto prve grupe.